Enkelglas till Santex Elegance uterum

Vanligt 4 mm enkelglas har U-värde 5,8. Håller värmen under vår och sommar i ditt uterum.

Energiglas/enkelglas (till Santex Elegance)
Energiglas 4 mm med bästa effektiva U-värde 3,9 (enligt Svensk Byggnorm) förlänger uterumsäsongen. Isoleringseffekten gör att rummet och glaset behåller värmen. Risken för imma och rimfrost minimeras.

solskydd för uterum

Energiglas är enkelglas som försetts med ett tunt, genomskinligt skikt av tennoxid, som gör att värmestrålningen reflekteras och stannar kvar i rummet. Den största fördelen med energiglas är att risken för imma eller rimfrost minimeras, eftersom glasets temperatur är högre. Temperaturen i hela uterummet höjs och uterumsäsongen förlängs.

Isolerglas 4-8-4 mm (till Santex Elegance+)
Elegance+ har tvåglasfönster med 8 mm spalt med argongas mellan glasen. U-värde 2,9. För bättre isolering finns även 2-glas fönster med argongasfylld spalt och
energiglas U-värde 1,7.

Isolerglas 4-14-4 mm (till Santex Superior)
Tvåglasfönster med 14 mm argongasfylld spalt mellan glasen. U-värde 2,7. För bättre isolering finns 2-glas fönster 4-14-4 mm med argongasfylld spalt och energiglas med U-värde 1,1.

uterum inglasning

Isolerglas för uterum och vinterträdgårdar
Santex med 14 mm spalt i kombination med ett profilsystem med brutna köldbryggor. Det är förutsättningen för att din vinterträdgård skall hålla värmen under den kalla årstiden.


Vid önskemål om olika glastyper utanför bassortimentet, kontakta din återförsäljare för information och hjälp. Det kan till exempel vara aktivt glas, olika färgnyanser mm.